Split vision av en annan del av samma tid

Alltid lika intressant att värdera verkligheten. Tänker ofta på alla forum där det haglar råd, rön, sanningar, osanningar, antaganden och allehanda tyck och tänk.

Det som ofta avhandlas är fodermängder, täckets vara eller icke vara och om hästen mår bäst med eller utan päls. Och självklart den obligatoriska funderingen om hästen ska ha nosgrimma eller om bettet ska skallra löst som en skallerorm i käken.

Det som sällan uppkommer som en parameter i sitt tyckande och rådgivande är det faktum att vi bor i betydande skiftande klimat. (Här kan någon av er självklart opponera sig och tjoa om att så visst sker – så ja, så sker men tillräckligt sällan för mitt antagande – obs! Har ej gjort ett kvalitativt test i fokusgrupper utan jag gör ett antagande)

Filmerna ovan är rykande färska från 2 turer idag. Samma tid. Helt olika plats. Men helt samma land.

Den ena i Höganäs vårsol på Hermès från Backome. Den andra i Stockholms krispiga vinter på Rakel från Backome.

Av dessa två filmer förstår man det omöjliga i alla generella tips och tricks och råd och rön. Hästarna är jättelika men deras yttre omständigheter skiljer sig så extremt markant att det inte går att rådgöra eller konsultera utifrån samma förutsättningar.

Ändå sker så. Nån i vårsolen i Skåne rådgör för en häst i iskalla klimat norröver och någon i Mellansverige har en portion tyck och tänk för någon österut osv.

Det är trevligt med kunskapsutbyte och kunskapsöverföring. Det går att få ut massor av forum och tankar ur verkligheten och ur nuet. Men samtidigt bör man iaktta en portion försiktighet i råden. Väldigt mycket ur det faktum att externa omständigheter påverkar brutalt mer än man kanske tänker på. Filmerna är bevis på detta ur verklighetens nu.

Små tankar som upptar min söndagkväll samtidigt som jag njuter av mina fantastiska hästar. De går från klarhet till klarhet. Alla blir mjukare, lydigare med bättre ridbarhet varje dag. Är så tacksam att följa deras framsteg som sker på olika sätt. Heja heja!

Och extra stort tack och stor söndagskram till Linnéa, Josse och Malin som föredömligt hjälper till med hela kvartetten när jag är buzy bee på olika håll!

Ha en fin kväll och nu kör vi på med en ny vecka full av energi, upptåg, äventyr och makalösa framgångar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s