Skämtet igår på Mello landade ju synnerligen väl

Typiskt Ægir att nyfiket sticka in sin mule i bild.

När Wiktoria duschade och sjöng genom vattenfallet och vann sin omgång av Mello. Då skojade Kojo om att hon inte slösade på vattnet. Utan synnerligen i tiden med behovet av att leva mer långsiktigt och hållbart använde samma vatten som Erik Saade duschade i för tio år sedan.

Om det var för att rida på vågen av hållbarhet eller ge en raljerande känga åt att använda ett redan använt nummer låter jag vara osagt.

Hur som helst så hade det varit både förnuftigt och ekonomiskt. Och oändligt praktiskt om mina älskade islandshästar i lösdriften hade tänkt på samma sätt.

Om de tänkt smart, långsiktigt och hållbart. Nu tänkte de inte alls. De agerade bara. Så som hästar gör. Pang, bom och tjo faderullan.

Så flög de 3 nya 80-litersbaljorna fyllda med vatten åt lösdriftens alla hörn. Bara för att någon Häst i en sekund råkade stå lite för nära en annan.

Till saken hör att mina hästar aldrig sparkar på varandra. Men när. De yttepyttefå gånger det händer. Kan räkna alla på en hand. Då blir det pannkaka.

Och pinnved. Eller hmmm…man eldar ju inte med hårdplast. Så pinnplast och en högre hög till sopberget.

Jäkla onödigt. 3 helt nya – inköpta igår baljor.

Well well. Livet med häst är kul. Och dyrt. Och arbetsamt. Och sanna mina ord verkligen inte 110% hållbart för miljön. Men lovar och svär med pink sugar on Top att vi försöker. Vi tänker på hållbarhet och kvalitet och långsiktighet. Det är bara det att pälsbollarna ibland liksom ramlar ur regelboken. När det händer. Då är vi tyvärr raka motsatsen. Och 3 plastbaljor i rektangelform fattigare men 3 plastbaljor i cirkulär form rikare.

Framförallt massor av vatten-tillgång så inte någon häst riskerar jätteläskig kolik eller så helt i onödan. Inte 10 år gammalt vatten som i Mello, utan nytt så klart.

Så. Lite ge och lite ta.

Sa jag att det är snöstorm? Så planet flyger så så så mycket senare än planerat. Well well. Fram kommer jag ju. Så småningom.

Då åker jag direkt ut och kramar om Rakel. Ska kolla så hon mår bra. Det gör hon. Men för min personliga hållbarhet så behöver jag ladda på med lite Rakel-energi!

So long

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s